Veelgestelde vragen

General

Wat is Caterwings?

Caterwings is een online marktplaats voor bedrijfscatering. We willen bedrijven en teams een totale voedsel- en cateringoplossing bieden, van kantoor ontbijten tot zakelijke lunches, foodtruks / pop-ups voor team evenementen, snacks, fingerfood voor vergaderingen en nog veel meer. We werken met tientallen cateraars door heel Nederland en zijn toegewijd om ervoor te zorgen dat onze klanten voedsel van hoge kwaliteit en met onverslaanbare service ontvangen. U kunt direct bestellen via onze marktplaats, of een vrijblijvende op maat gemaakte offerte aanvragen bij een van onze medewerkers.

Wat onderscheidt Caterwings van andere catering platforms?

Met  Caterwings ontvangt u gegarandeerd een persoonlijke offerte binnen een paar uur, wat gemiddeld 25% meer tijd bespaard in vergelijking met andere platforms. Daarnaast kunt u kiezen uit meer dan 40 restaurants en cateraars, wat betekent dat u altijd de perfecte partner kan vinden voor uw evenement. We zijn trots op onze ongeëvenaarde klanttevredenheid.

Is het ook mogelijk om bij Caterwings te bestellen voor een privé-evenement?

Caterwings richt zich uitsluitend op zakelijke catering.
Klanten Accounts

Hoe maak ik een klanten account aan?

Ga naar www.caterwings.com en klink op ‘account’ in de rechterbovenhoek van de pagina. Selecteer ‘registreren’, gevolgd door ‘nieuw account maken’. Vul alle verplichte velden in en accepteer de algemene voorwaarden. Vervolgens kunt u eenvoudig klikken op ‘account aanmaken’, en klaar!

Kan ik bestellen zonder een klantenaccount?

Een klantenaccount is vereist om een bestelling te plaatsen bij   Caterwings.

Hoe kan ik de contactgegevens van mijn account wijzigen?

U kunt uw contactgegevens wijzigen door u aan te melden bij uw klantaccount en op ‘profiel’ te klikken.

Hoe kan ik me uitschrijven voor de nieuwsbrief?

Open een nieuwsbrief die u van ons heeft ontvangen, scrol naar beneden en klik op ‘uitschrijven’ of stuur een mailtje naar nikki.van.reems@caterwings.com

Is het mogelijk om mijn account over te dragen naar een ander persoon?

Als u uw klantenaccount wil overdragen naar een ander persoon, stuur dan een e-mail naar nikki.van.reems@caterwings.com met de naam en het e-mailadres van het nieuwe contactpersoon. We zullen de gegevens van het account wijzigen en u een bevestiging sturen.

Hoe verwijder ik mijn account?

Stuur een e-mail naar nikki.van.reems@caterwings.com – wij zullen uw account verwijderen en een bevestiging sturen.

Meal Plan

Wat is een meal plan?

Meal plans zijn afwisselende bestellingen voor klanten die regelmatig catering bij ons bestellen. Of het nu gaat om een dagelijks ontbijt, een wekelijkse lunch of maandelijkse team evenementen, meal plans bieden kantoren en teams, catering dat bij hun past. Meal plans bestaan uit een spannende mix van keukens en cateraars, wat betekent dat eten op het werk altijd verrassend en gevarieerd is.

Hoe meld ik me aan voor een meal plan?

 • Vul het formulier in op onze meal plan pagina.
 • U ontvangt na een consultatie met een medewerker een selectie offertes waaruit u kunt kiezen.
 • Boek een ‘testcatering’ in waar u het eten kunt proeven van de door uw geselecteerde cateraar.
 • Meld u aan voor uw persoonlijke meal plan met behulp van onze online tool.

Wat zijn de voordelen van een meal plan?

 • Heerlijk eten: dankzij onze uitgebreide selectie van cateraars en restaurants, profiteert u van een combinatie van kwaliteit en variatie.
 • Alle informatie in één oogopslag: een online overzicht van al uw afgelopen en aanstaande bestellingen kunt u bekijken in onze brief.me tool – u kunt ook het aantal mensen wijzigen waarvoor u bestelt, of een evenement overslaan indien nodig.
 • Vernieuwend: wissel van menu of voeg nieuwe cateraars naar uw wens toe.
 • Altijd op de hoogte: u ontvangt wekelijkse herinneringen met menu’s.
 • Goede service: gegarandeerde persoonlijke ondersteuningen en snelle verwerking.
 • Gegarandeerd tijd en geld besparen
 • Boekhoud opties: ontvang wekelijkse of maandelijkse facturen

Orders

Hoe stuur ik een cateringaanvraag?

Ga naar onze startpagina, klik op de knop ‘bestel online’ en vul het informatieformulier in met de alle belangrijke informatie over uw evenement. Het formulier is ook hier te vinden. U kunt ook speciale verzoeken of extra informatie toevoegen in het gedeelte ‘opmerkingen’. Om het formulier af te ronden, moet u een klantaccount aanmaken of inloggen op uw bestaande account.

Waar kan ik mijn eerdere en aankomende bestellingen zien?

Wanneer u bent aangemeld bij uw account, kunt u alle eerdere en komende bestellingen bekijken door te klikken op ‘Brief.me’ in het navigatiegedeelte.

Hoe weet ik dat mijn bestelling is geaccepteerd en bevestigd?

Na het plaatsen van een bestelling ontvang je direct een bevestigingsmail van Caterwings. Als u geen  bevestigingsmail ontvangt, is uw bestelling niet bevestigd.

Hoe lang van tevoren moet ik bestellen?

Om zoveel mogelijk offertes van een groot aantal cateraars te ontvangen en te vergelijken, raden we aan om drie weken voor uw evenement een aanvraag in te dienen. Over het algemeen ontvangt u uw eerste offerte binnen een uur, zodat u voldoende tijd heeft om de offerte te beoordelen en te bespreken met andere betrokken partijen. Daarnaast heeft u ook voldoende tijd om wijzigingen aan te vragen bij de cateraar met behulp van de chatfunctie. Om een stressvrij proces te garanderen en om ervoor te zorgen dat uw evenement soepel verloopt, raden we u aan om uw laatste aanpassingen van uw bestelling minstens twee dagen voor het evenement te plaatsen.

Hoe kan ik een offerte bevestigen?

Log in op uw klantenaccount en klik op ‘Brief.me’ om al uw offertes te bekijken, inclusief de huidige. Zodra u een offerte heeft gekozen die u wilt accepteren, klikt u op ‘Offerte accepteren en doorgaan’. In de volgende stap kunt u uw betaalmethode kiezen en uw betalingsgegevens bevestigen.

Moet ik alle offertes weigeren waarmee ik niet wil doorgaan?

Nee, zodra u een offerte accepteert, ontvangen alle andere cateraars automatisch een melding van ons systeem waarin wordt aangegeven dat u hun offertes heeft afgewezen.

Hoe kan ik mijn offertes bewerken/wijzigen?

Log in op uw klantenaccount en klik op ‘Brief.me’ om al uw offertes te bekijken, inclusief de huidige. Klik op de offerte waarin u wijzigingen wilt aanbrengen. Onderaan de offerte vindt u een klein chat-pictogram met het label ‘reactie achterlaten of bewerken’. Hier kunt u de cateraar informeren over eventuele wijzigingen die u wilt aanbrengen.

Kan ik nog steeds een bestelling wijzigen nadat ik deze heb bevestigd?

Het is mogelijk om bestellingen tot twee dagen voor het evenement te wijzigen, het aantal personen kan tot 20% minder of meer worden gewijzigd. We hebben een apart annuleringsbeleid, deze vind je onder 'klantenservice' in onze FAQ. Deze wijzigingsverzoeken moeten via de e-mail verzonden worden naar luuk.van.balkom@caterwings.com. De wijzigingen worden door een lid van het   Caterwings-team aan de cateraar meegedeeld en u kunt ze op uw factuur zien.

Mijn evenement vindt niet meer plaats – waarom ontvang ik nog steeds herinneringsmails?

Als je hebt besloten een van onze offertes niet te accepteren of als je evenement niet meer plaatsvindt, verzoeken we je dit te annuleren via ‘Brief.me’ in je klant account. Op deze manier worden onze cateraars op de hoogte gebracht en ontvangt u geen herinneringsmails meer uit ons systeem.

Betalingen

Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

U kunt kiezen tussen een creditcardbetaling of een bankoverschrijving. We raden u aan te kiezen voor een stressvrije betaling via creditcard, wat betekent dat uw betaling onmiddellijk wordt verwerkt en dat u verder niets hoeft te regelen. U kunt ook een bankoverschrijving uitvoeren na ontvangst van de factuur voor uw bestelling. Het account wordt gespecificeerd samen met het totale bedrag op de factuur.

Wanneer ontvang ik de factuur voor mijn bestelling?

U ontvangt de factuur twee dagen na uw evenement via de mail.

Wanneer moet de factuur worden betaald?

De betaling van uw factuur is verschuldigd volgens de datum vermeld op de factuur.

Hoe wissel ik een voucher in?

Zodra u hebt besloten welke offerte u wilt accepteren, kunt u uw voucher inwisselen tijdens het betalingsproces. Wanneer u uw betaalmethode selecteert en uw betalingsgegevens invoert, kunt u ook een voucher code invoeren.

Klantenservice

Hoe annuleer ik een bestelling, en zijn hier kosten aan verbonden?

Om een bestelling te annuleren, moet u ons via e-mail op nikki.van.reems@caterwings.com informeren. Zolang u ons informeert in overeenstemming met de onderstaande tijden, hoeft u geen annuleringskosten te betalen.

 • Bestellingen van €1000 of minder kunnen tot 48 uur voor het evenement worden geannuleerd.
 • Bestellingen tussen de €1001 en de €2000 kunnen 5 dagen voor het evenement worden geannuleerd.
 • Bestellingen tussen de €2001 en de €10,000 kunnen 3 weken voor het evenement worden geannuleerd
 • Orders over €10,000 kunnen 8 weken voor het evenement worden geannuleerd; of in overeenstemming met een individuele overeenkomst

Als uw annulering niet in overeenstemming is met de hierboven vermelde tijden, worden annuleringskosten van 100% van de bestelwaarde in rekening gebracht.

De cateraar is te laat – wat moet ik doen?

Neem contact op met Caterwings klantenservice op +31 20 299 3743 of via luuk.van.balkom@caterwings.com. Ons team neemt onmiddellijk contact op met de cateraar en rapporteert snel over de status van de levering. In de meeste gevallen zal het een kleine vertraging zijn vanwege het verkeer. Onze cateraars plannen echter meestal hun bezorg vensters om rekening te houden met het verkeer en vertragingen zouden daarom alleen in zeer zeldzame gevallen moeten optreden.

De cateraar heeft het verkeerde eten afgeleverd/niet genoeg/het eten is koud/ze zijn borden en bestek vergeten etc.

Neem contact op met de klantenservice van Caterwings op +31 20 299 3743 of via luuk.van.balkom@caterwings.com. Ons team neemt onmiddellijk contact op met de cateraar om een oplossing te vinden en de best mogelijke vergoeding voor u te bepalen. Houd er rekening mee dat foto’s erg handig zijn in dit soort gevallen.

Wat gebeurd er als het eten/catering helemaal niet aankomt?

Als u het door u bestelde eten/catering niet ontvangen heeft, wordt uw bestelling geannuleerd en organiseert het   Caterwings-team een geschikt alternatief of een passende vergoeding voor u.

Blijf op de hoogte!

Ontdek de laatste horecatrends en -tips op onze Caterwings Blog.

LEES de blog